Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Teeltgoten waren versleten en zijn vernieuwd’

“We zijn van komkommers weer overgeschakeld op trostomatenteelt, maar nu met full-led belichting”, zegt Mark Zwinkels van Bryte locatie Greenlight in ‘s-Gravenzande.
Van komkommers is overgeschakeld naar een belichte tomatenteelt. Foto: Harry Stijger

Van komkommers is overgeschakeld naar een belichte tomatenteelt. Foto: Harry Stijger

“We zijn van komkommers weer overgeschakeld op trostomatenteelt, maar nu met full-led belichting”, zegt Mark Zwinkels van Bryte locatie Greenlight in ‘s-Gravenzande.

In week 41 zijn de laatste komkommers geoogst. “De laatste vier weken van de komkommers hebben we nog 18 stuks/m2 komkommers gesneden. De kwaliteit was goed. Op het einde waren ze wel iets fijner, waardoor we in de laatste week meer 35-ers dan 40-ers hebben geoogst. Alle vruchten waren volgroeid, waardoor we op tijd klaar waren voor de teeltwisseling.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Lees meer over

Profielfoto van Mark Zwinkels
Mark Zwinkels

Mark Zwinkels teelt komkommers bij Bryte, locatie Greenlight in ‘s-Gravenzande

Snel delen

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers