Doorgaan naar artikel

Teelteinde kas niet veel anders in energiecrisis

Foto: Gerard Boonekamp

Foto: Gerard Boonekamp

Het zachte weer en de lage (dag)gasprijzen leiden niet tot veel uitstel van het teelteinde, blijkt uit een rondgang.

Het ruimen van het gewas gaat goeddeels zoals gepland, stelt loonbedrijf Van Etten in Bergschenhoek. Een woordvoerder: “Het schuift altijd wel wat, maar dat is dit jaar niet anders dan andere jaren. Het is altijd een kwestie van een paar dagen. We merken niet dat het heel veel scheelt nu, met de onzekerheid van de gasprijzen.”

Veel ruimte om uit te stellen is er toch niet, stelt Growers United. “Het moment van koppen is bepalend. Dat is bij de meeste telers gebeurd en dan is er geen mogelijkheid tot verlengen. Een aantal telers is gestart met teeltwisseling. Ook het moment van levering van planten, speelt daarbij een rol.”

Harvest House: jaarplannen leidend

Ook bij ZON in Venlo komen geen signalen binnen van significante veranderingen. De prijzen op de dagmarkt stonden voor veel Nederlands producten ook deze week onder druk. Dat kan in de afweging een rol spelen. Bij Harvest House zijn de jaarplannen vooral leidend. “Bij ons gaat het dit jaar zoals alle jaren hiervoor. Samen met onze telers plannen we onze teelten zo in zodat we het hele jaar door voldoende kwalitatief product kunnen aanbieden. Wij bekijken onze teelt jaarrond.”

Beheer
WP Admin