Doorgaan naar artikel

Teeltbedrijf vraagt kwekersrecht zeventien cannabisrassen

Foto: ANP

Foto: ANP

Cannabisbedrijf MariPharm heeft voor zeventien cannabisrassen kwekersrecht aangevraagd. De medicinale teelt ontwikkelt zich daarmee.

Dat blijkt uit de overzichten van kwekersrechtaanvragen van de Raad voor Plantenrassen. De Rotterdamse legale wietkweker Maripharm noemt zichzelf een phytopharmaceutisch bedrijf, ‘verticaal geïntegreerd van zaadje tot eindproduct’. De aanvraag voor het kwekersrecht is gedaan voor zeventien nieuwe rassen.

Bijzondere aanvraag

Het is een bijzondere aanvraag, erkent de Raad voor Plantenrassen, gezien het aantal en type rassen. Het gaat namelijk om medicinale cannabisproductie door MariPharm. “De nieuwe rassen zijn met behulp van wetenschappelijk onderzoek veredeld voor specifieke effecten en aandoeningen”, stelt Marcel de Wit, directeur van MariPharm. De aanvraag laat de ontwikkeling zien van deze sector, waar grote groei in wordt verwacht.

Een aanvraag voor kwekersrecht is nog geen toelating. Dat moet ook nog via een andere (internationale) procedure lopen. Met de nieuwe rassen wil MariPharm zelf gaan werken, maar ook licenseren aan legale cannabisbedrijven.

MariPharm is een teeltbedrijf sinds 1995 en was tussen 1995 en 2003 producent voor Nederlandse legale cannabis voor medicinaal gebruik. Het levert product (waaronder cbd-olie) en kennis aan klanten in Canada, Zuid-Afrika, Uruguay en Zwitserland.

Beheer
WP Admin