Doorgaan naar artikel

Te veel gevraagd

Misschien ontsla ik binnenkort wel al mijn medewerkers. Ik zet in de schuur gewoon twee inbosmachines en huur bij een uitzendbureau een paar OE’ers.

Geen gezeur meer met arbeidscontracten, overuren, vrije dagen, ziekteverzuim. Lalalala, wat zal ik gelukkig worden.

Hoe ik opeens tot dit inzicht kom? Door een hardhandige ervaring, zullen we maar zeggen. Vorige week donderdag sloeg mijn paard op hol en hij rende half tegen een boom. Ik werd er daardoor nogal wild afgeslingerd en heb een week maar halve dagen kunnen werken. Nu ben ik gelukkig de baas en het was niet druk, dus er waren geen zure gezichten. Maar was ik een medewerker geweest in een drukke tijd, dan had mijn baas zeker gemopperd. Die rotsporten ook. Voetbal alleen is al een belangrijke oorzaak van veel leed en ziekteverzuim. Maar ook andere hobby’s kunnen verkeerd uitpakken.

Wij hadden een medewerker,  die in zijn vrije tijd bijbeunde in een plaatselijke kroeg. Op een avond kreeg hij een glas in zijn hand. Gevolg: flinke verwondingen en wekenlang ziekteverzuim. Dat heeft me doen besluiten om in onze Bedrijfsarbeidsovereenkomst te zetten dat mensen naast hun functie hier, geen ander betaald werk mogen hebben. Het liefst zou ik er in zetten dat zij in het weekend genoeg uitrusten om op maandag weer fris aan het werk te kunnen. Dat zij geen overgewicht mogen opbouwen. Dat zij niet mogen roken. Niet te veel drinken. Geen paard mogen rijden. Er in ieder geval niet af mogen vallen. Is dat nou teveel gevraagd?

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin