Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Te veel bloemkool om te laten bevriezen’

Bas Huijser had er maandag 19 december goede hoop op dat hij en zijn broer Pieter na de vorst aan de slag konden met de bloemkooloogst
Pieter Huijser toont de kwaliteit van de bloemkool na de vorstperiode - Foto: Peter Roek

Pieter Huijser toont de kwaliteit van de bloemkool na de vorstperiode – Foto: Peter Roek

Bas Huijser had er maandag 19 december goede hoop op dat hij en zijn broer Pieter weer aan de slag konden met de bloemkooloogst. “De vorst is nu nog niet uit de grond, we moeten nog even geduld hebben.”

Net als overal in Nederland had het ook in de Hoekse Waard een paar dagen gevroren, maar echt ver was de temperatuur niet gedaald. Het koudst was het in de nacht van 17 op 18 december, de thermometer gaf toen 4,5 graden onder nul aan.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers