Doorgaan naar artikel

Syngenta neemt producent biologische middelen over

Syngenta Group kondigt de overname aan van het Italiaanse Valagro, een vooraanstaande producent van biologische middelen.

De investering in Valagro maakt Syngenta Crop Protection tot een van de belangrijkste internationale ondernemingen die vorm gaat geven aan de snelgroeiende markt van biologische middelen, aldus Syngenta in een persbericht. Valagro blijft binnen Syngenta Crop Protection als onafhankelijk merk in de markt opereren.

Veertig jaar ervaring

Valagro bestaat al veertig jaar en is een van de grootste producenten van biologische middelen. Het bedrijf is de grootste leverancier van biostimulanten en speciale voedingsstoffen. Valagro, gevestigd in het Italiaanse Atessa, bedient klanten over de hele wereld en is sterk vertegenwoordigd in Europa en Noord-Amerika.

Groeiambitie

Erik Fyrwald, CEO van Syngenta Group: “Deze overname onderstreept onze groeiambitie in deze sector en maakt ons een van de sterkste spelers op de internationale markt van biologische middelen. De investering maakt ook deel uit van de $ 2 miljard die we hebben toegezegd om boeren en tuinders te helpen omgaan met de gevolgen van klimaatverandering en te zorgen voor een duurzamere landbouw in het kader van ons Good Growth Plan.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin