Doorgaan naar artikel

Syngenta lanceert scan voor bodemgezondheid

Op de rassendagen in september 2022 liet Syngenta al weten met de Interra Scan aan de slag te willen. - Foto: Stan Verstegen premium

Op de rassendagen in september 2022 liet Syngenta al weten met de Interra Scan aan de slag te willen. - Foto: Stan Verstegen

Syngenta komt met een nieuwe service die de bodem zeer nauwkeurig in beeld brengt. Telers kunnen met deze Interra Scan eenvoudig en beter onderbouwde beslissingen nemen om de bodemgezondheid verbeteren.

De dienst, die vanaf 1 augustus beschikbaar is, brengt de bodem in kaart in hoge resolutie voor maximaal 27 informatielagen. Die informatie leidt tot eenvoudige variabele doseerkaarten. De detectietechnologie brengt de voedingsstoffen in de bodem in kaart, waaronder pH, bodemtextuur, organische stof, koolstof en de capaciteit van de bodem om voedingsstoffen vast te houden. Daarnaast vermeldt deze ook planthoogte en beschikbaarheid van water; alles bij elkaar op meer dan 800 referentiepunten per hectare.

Nauwkeurig beeld

De kracht van de scan ligt volgens Syngenta in het vermogen om de textuur, het nutriëntengehalte en het koolstofgehalte van de bodem nauwkeurig in beeld te brengen. Dit stelt telers in staat om de voeding en koolstofvastlegging te optimaliseren, ongeacht de bodemvochtigheid, verdichting, bedekking of teeltomstandigheden. De service werkt effectief onder een breed scala aan omstandigheden. Net als bij volledige grondmonsters volstaat een dergelijke scan een keer in de vier jaar.

In Nederland biedt Syngenta Interra Scan in eerste instantie aan via een beperkt aantal distributiebedrijven. In België kunnen telers zich direct aanmelden voor een scan.

Delen

Stan Verstegen
Stan Verstegen

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin