Sweet Sensation is goed betaald

02-02-2011 | Laatste update op 08-06 | |
Sweet Sensation is goed betaald

New Sensations en The Greenery hebben de middenprijs voor de peer Sweet Sensation voor het seizoen 2010/2011 bekend gemaakt.

De middenprijs voor de Sweet Sensation is uitgekomen op 1,245 eur per kilo. De hoogste middenprijs werd gerealiseerd voor de maten 75-80 en kwam uit op 1,411 euro per kilo. Deze prijs voor het premium ras ligt op een goed niveau en stelt zowel telers als retailers in staat om een goed rendement te realiseren.

New Sensations en The Greenery spreken van een zeer goed seizoen. De peer is succesvol afgezet bij de Europese retail, de volumes zijn sneller dan verwacht afgezet en telers hebben een goed rendement kunnen behalen.

De Sweet Sensation peer is in het tweede afzetseizoen breed in Europa afgezet. Een groter aantal retailers heeft het clubras opgenomen in het assortiment. Dankzij de groei in klantportfolio en ondersteunende marketingactiviteiten zijn de volumes sneller dan verwacht verkocht. De laatste Sweet Sensation peren zijn een maand eerder dan verwacht, in de derde week van januari, verkocht.

 “Consumenten en klanten zijn bijzonder positief over de peer. De bijzondere smaak in combinatie met het opvallende uiterlijk zorgen voor veel herhalingsaankopen. De peer wint snel aan populariteit. Klanten zijn unaniem tevreden over de kwaliteit en houdbaarheid van het product. Dankzij de inspanningen van onze Sweet Sensation telers en de goede prestatie van het pakstation in Fijnaart hebben we het hele seizoen door een uitstekende kwaliteit uit kunnen leveren” verduidelijkt productmanager Patricia Hoogervorst.

Bron: New Sensations en The Greenery

Gfactueel
Meer over


Beheer