Doorgaan naar artikel

Supers verlagen standaards vanwege droogte

De tomatenactie van Plus lijkt aan te haken bij de weeggeefactie van Greenco die snoeptomaatjes van minder kwaltiteit niet wilde weggooien. - foto: Ton van der Scheer

De tomatenactie van Plus lijkt aan te haken bij de weeggeefactie van Greenco die snoeptomaatjes van minder kwaltiteit niet wilde weggooien. - foto: Ton van der Scheer

Supermarkten verlagen vanwege de droogte hun standaards voor maatsortering en vorm van producten.

Na de kleine supermarktketen Agrimarkt verlaagt nu ook Plus de kwaliteitsstandaards voor diverse producten. Dat kondigt de retailer aan. Het gaat daarbij over onder meer kleinere kroppen sla, appels en peren en broccoli die minder mooi is van vorm.

Aanpassingen specificaties

Volgens MVO-specialist Debbie Huisman van Plus vraagt de supermarkt leveranciers tijdig te melden wanneer de situaties op de velden en in de kassen aanpassingen nodig maken aan de specificaties, als gevolg van ‘onvoorziene omstandigheden’.

Woensdag 8 augustus ging bij de winkels van de regionale supermarktformule Agrimarkt ook al een actie van start om ondermaatse maar daarom niet minder smakelijke pruimen en peren te verkopen. Volgens Agrimarkt, die in deze actie samenwerkt met ZLTO, loopt deze verkoop bijzonder goed.

Extra tomaten in aanbieding

Plus afficheert zich behalve met de verkoop van te kleine of vreemdvormige producten op nog een andere manier als maatschappelijk verantwoorde supermarkt. “Om voedselverspilling tegen te gaan”, schrijft Plus, “én om de telers Jansen Hoeven, Kwekerij van der Houwen, Gebroeders Duijvestijn en Tomatenkwekerij Van den Belt te helpen, heeft Plus extra tomaten ingekocht. In totaal gaat het om 60.000 kilo die vanaf morgen voor € 0,49 per kilo verkocht worden.”

Beheer
WP Admin