Doorgaan naar artikel

Supers stoppen met wegwerpzakjes voor groente en fruit

Dit jaar stoppen supermarkten Albert Heijn, Aldi, Lidl, Jumbo en PLUS met het aanbieden van wegwerpzakjes voor groente en fruit.

Dat is vastgelegd in de intentieverklaring herbruikbare AGF-zakjes. De vijf supermarkten stoppen met het aanbieden van gratis wegwerpzakjes en hiervoor in de plaats komen herbruikbare zakjes. De supermarktketens verwachten hiermee jaarlijks 126 miljoen plastic en 10 miljoen papierenzakjes te besparen.

Einde maken aan wegwerpzakjes

Staatssecretaris Vivianne Heijnen is enthousiast over het initiatief: “Hoe minder afval we met zijn allen in de keten brengen, hoe minder we uiteindelijk moeten verwerken. Ik omarm daarom dit initiatief van Nederlandse supermarkten om een einde te maken aan wegwerpzakjes voor aardappelen, groenten en fruit. Het zou fantastisch zijn als alle supermarkten zich bij het initiatief zouden aansluiten.”

Albert Heijn kondigde vorig jaar al aan te stoppen met het aanbieden van gratis plasticzakjes. Ook Lidl en Aldi zijn het afgelopen jaar al gestopt met plasticzakjes. Jumbo en PLUS boden al alternatieven aan voor de plastiszakjes, maar stappen nu dus ook over op herbruikbare.

Share this

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

redacteur Food&Agribusiness

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin