Doorgaan naar artikel

Supers halen nog noodgrepen uit in groentenschap

Geen paprika bij Aldi-winkel in Midden van het land. - Foto: Misset. premium

Geen paprika bij Aldi-winkel in midden van het land. - Foto: Misset.

Geen paprika, Turkse tomaten en buitenlandse etiketten. Nederlandse groentenschappen zijn nog getekend door krapte.

Klanten zien bij paprika de grootste gevolgen van de Europese krapte in groente. Bij Aldi keken we tegen lege schappen aan voor rode paprika en mixverpakkingen. Het product was er niet. Op de plek van de mixpaprika lag ijsbergsla (zie foto).

Of klanten warm lopen voor de paprika bij Lidl is ook maar de vraag. Met de kleuren groen-geel-groen voor € 2,49 zijn de meeste klanten niet te porren voor mixpaprika. Rode paprika kost € 5,99 per kilo. Bij PLUS is een actie te zien op de winkelvloer. Dat is bijzonder in deze tijd van krapte. Met standaardkleuren ligt de mixpaprika voor € 2,49 in de schappen. Bij Albert Heijn wordt groene paprika niet uitgeleverd op dit moment. De AGF-verkoper weet niet of deze terugkeert voor de start van het Nederlandse seizoen.

Nederlands product in opkomst

Nederlandse aubergine is al te vinden in het schap van Albert Heijn. Dat geldt ook voor Nederlandse komkommer bij Albert Heijn en Lidl. De overgang van Spaans naar Nederlandse is duidelijk ingezet. Gesealde en naakte komkommers liggen door elkaar voor prijzen van rond de € 1,39 per stuk.

Lees verder onder foto

Komkommers uit Nederland en Spanje (geseald) in de winkel. - Foto: Misset
Komkommers uit Nederland en Spanje (geseald) in de winkel. - Foto: Misset

Turkse tomaten

Bij tomaten komt Nederlands product ook opzetten. Albert Heijn heeft weer Honingtomaten en Tasty Tom. Hier is het seizoen al begonnen. Ook Lidl heeft Nederlandse tomaten, te beginnen met trostomaten (€ 3,99 per kilo). Voor fijnere producten als rivolo cherrytrostomaten is de Nederlandse aanvoer ook op stoom en iets in prijs verlaagd. Dat ook Lidl kunstgrepen uithaalt, blijkt uit de aanvoer cherrytrostomaten. Met Duitse, Franse en Poolse etikettekst, was de inkoop niet voor Nederlandse winkels bestemd.

Lees verder onder foto

cherrytomaten - Foto: Misset
Deze cherrytomaten zijn niet voor Nederland ingekocht, liggen wel in het midden van het land. - Foto: Misset

Herkomst trostomaten

PLUS heeft een opvallende herkomst voor trostomaten. De verpakte pondsverpakkingen komen uit Turkije, de los verkochte trostomaten komen uit Nederland.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin