Doorgaan naar artikel

Supermarkten zien gat broccoli-aanvoer

Foto: Jan Willem Schouten premium

Foto: Jan Willem Schouten

De winkelprijzen broccoli zitten in de gang naar beneden, maar schijn bedriegt. De aanvoer wordt krapper de komende weken, zo voorziet de handel.

De prijs voor broccoli in de winkels zal weer wat opveren is de verwachting, als reactie op verwachte krapte. Die krapte is het simpele gevolg van de natte plantperiode in februari. Zou het niet leuk zijn de klanten daarover te vertellen in de winkel?

Dat de aanvoer opdroogt, is al voelbaar in de handel. Een handelaar stelde geen weekcontracten aan te bieden. De vaste contracten gaan voor. Het volume is te klein voor weekcontracten. Dat zal de komende 2 weken wel het geval blijven. Vanaf week 30 zal de aanvoer weer normaliseren, is de verwachting.

Voorraad wegwerken

Jumbo voert deze week een actie met broccoli. De prijs is € 0,99 (voor een pond). Albert Heijn had vorige week een vergelijkbare actie en heeft nog product over, wat de winkelprijzen van € 1,29 mogelijk verklaart. PLUS vraagt namelijk € 1,84 per stronk. Dat is duurder dan de biologische broccoli van Albert Heijn (al moet je dan genoegen nemen met 100 gram minder).

Meningen verschillen

Op de daghandel is een kist van 6 kilo te koop voor € 9 à € 10. Die prijs gaat nog wel dalen, denkt een commissionair. Of dat de komende twee weken gaat gebeuren, is de vraag. Bij bloemkool lopen de klokprijzen al op. Het kan een voorbode zijn voor de jonge tegenhanger de komende weken.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin