Doorgaan naar artikel

Supermarkten geven FruitMasters grote erkenning met Industributie Trofee

FruitMasters heeft een belangrijke erkenning gekregen van supermarkten via de Industributie Trofee. Waardering was er vooral voor beschikbaarheid van fruit.

Dinsdag 10 januari kreeg FruitMasters de Industributie Trofee in de Categorie Private Label. Dat is de categorie bedrijven zonder A-merk. De uitreiking was tijdens de 35e editie van het Industributiediner in Amsterdam. Het is, voor zover bekend, de eerste keer dat een afzetcoöperatie in groenten en fruit de prijs kreeg.

Betrouwbaarheid levering

De trofee is een beloning voor prestaties op gebied van accountmanagement, trade marketing en supply chainmanagement. Dat zijn omschrijvingen van activiteiten van FruitMasters om de waarde voor afnemers (en daardoor ook telers) te vergroten. Met name de beschikbaarheid van fruit en betrouwbaarheid van levering kreeg een belangrijke lading in de verkiezing, stelt een woordvoerder van FruitMasters. Het juryrapport was woensdag nog net beschikbaar.

Beloning voor eerder ingezet beleid

Directeur Adriaan Vis is trots op de gehele coöperatie: “De nominatie laat zien dat FruitMasters de laatste jaren samen met alle ketenpartners flinke stappen heeft gemaakt. Iets waar we natuurlijk enorm trots op zijn. Ook in deze uitdagende tijden zorgen we iedere dag voor volop beschikbaarheid en volle schappen met gezond Nederlands fruit. Deze trofee is een teamprestatie die alleen mogelijk is dankzij de inspanningen van onze telers, collega’s en partners.”

Vis kwam in 2021 in dienst bij FruitMasters. Het commerciële beleid draagt de sporen van voorgangers in de directie zoals Leonard Kampschoer en Sjors Kruiper.

Continue kwaliteit

Commercieel manager retail van FruitMasters Hans Sengers ziet de trofee als erkenning voor continuïteit: “De wereld van fruit is continu in beweging. Iedere dag is anders. Het is ons doel om het beste uit het AGF-schap te halen. Steeds met dezelfde kwaliteit. Het is mooi om te zien dat FruitMasters wordt erkend als een betrouwbare partner. We danken al onze relaties voor het vertrouwen. Het is tevens een mooie motivatie om ook de komende jaren te werken aan deze fantastische en gezonde categorie.”

Deze beoordeling is tot stand gekomen na een grootschalig, onafhankelijk onderzoek van EFMI Business School onder vertegenwoordigers van verschillende retailorganisaties.

Lees ook: FruitMasters wil extra stappen zetten

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin