Doorgaan naar artikel

Subsidie voor voedseltuinen beschikbaar in Groningen

Om telers te helpen voedseltuinen te starten in elke gemeente in Groningen, is een subsidie afgegeven. Dat blijkt uit de subsidieregeling Groninger Voedseltuinen. Gedeputeerde Staten van Groningen hebben daartoe besloten.

Dat blijkt uit de subsidieregeling Groninger Voedseltuinen. Gedeputeerde Staten van Groningen hebben daartoe besloten.

Tot vorige week was minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Henk Staghouwer bestuurder van de provincie Groningen en verantwoordelijk voor landbouw. Het plan voor voedseltuinen is onderdeel van een breder programma voor Groningen Toukomst.

Subsidie voor voedseltuin op gemeentegrond

Als zij op gemeentegrond een voedseltuin starten, kunnen telers de subsidie onder meer gebruiken voor gereedschap en machines. Een voedseltuin is een plek die door professionele tuinders beheerd wordt en waar zij samen met de bewoners werken en bepalen wat wordt verbouwd. De tuinders moeten vooral ervaring hebben in biologische akker- of tuinbouw.

Doel van de regeling is ervoor te zorgen dat de komende jaren in alle Groningse gemeenten twee voedseltuinen van start gaan op gemeentelijke grond. Daarmee hoopt de provincie een beweging in gang te zetten waarbij in 2040 elk Gronings dorp zijn eigen voedseltuin heeft. De steun kan in de vorm van een subsidie geboden worden of als financieringsondersteuning, oftewel een subsidie met terugbetalingsverplichting.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin