Doorgaan naar artikel

Subsidie voor aansluiting op warmtenet onterecht afgewezen

De teler vroeg de subsidie van € 27.800 aan voor de kosten voor het aansluiten op een warmtenet.  - Foto: ANP

De teler vroeg de subsidie van € 27.800 aan voor de kosten voor het aansluiten op een warmtenet. - Foto: ANP

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit moet een nieuw besluit nemen over een subsdieaanvraag van een glastuinders voor de kosten bij de aansluiting op een warmtenet.

Dat blijkt uit een uitspraak van het College voor Beroep van het Bedrijfsleven. De teler vroeg de subsidie van € 27.800 aan voor de kosten voor het aansluiten op een warmtenet van Roca uit Capelle aan de IJssel. De teler maakte zelf die kosten niet, maar betaalde een vergoeding voor de kosten die Eneco voor de aansluiting maakte. Dat was in eerste instantie de afwijzingsgrond. De aansluiting bleef in bezit van Eneco.

Niet goed onderbouwd

Ondertussen heeft de minister die laatste afwijzingsgrond laten varen, maar blijft erbij dat de kosten van aansluiting door de teler moeten zijn gemaakt. Dat is hier niet het geval, omdat de teler een aansluitingsvergoeding betaalde.

De rechter oordeelt echter dat de minister niet goed heeft onderbouwd waarom de vergoeding aan Eneco niet als subsidiabele kosten kunnen worden opgevoerd. De minister moet nu een nieuw besluit nemen. De teler heeft intussen een nieuw subsidieverzoek gedaan, nadat Eneco een hogere aansluitvergoeding in rekening bracht in een nieuwe offerte. Ook daar heeft de teler na afwijzing een bezwaar tegen ingediend.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin