Doorgaan naar artikel

‘Studiebol’

Foto: ANP XTRA

Foto: ANP XTRA

Het laatste jaar met mijn 2 broers in het bedrijf.

Vol trots kan ik jullie meedelen dat ik mijn HBO-diploma bedrijfskunde heb behaald. Ik heb een deeltijdstudie van 2 jaar gevolgd en die studie heb ik inmiddels met succes afgerond. Na ruim 30 jaar niet meer in de schoolbanken te hebben gezeten, was dat toch wel weer even wennen, maar ik kan deze studie bedrijfskunde wel aanbevelen bij mijn collega’s. Ook op latere leeftijd is het nog goed om een dergelijk studie te gaan doen. Vooral op persoonlijk vlak kun je er veel van leren en de afstand tussen de 5 opvolgers op ons bedrijf is ook een stuk kleiner geworden.

‘De 5 jonge firmanten mogen het nu zelf bepalen’

Overname

Dit jaar is ook het laatste jaar dat ik samen met mijn 2 broers in het bedrijf zit. We krijgen alle 3 een adviserende en ondersteunende rol. De 5 jonge firmanten mogen het nu zelf bepalen. Mijn oudste broer is sinds dit jaar geslaagd voor een studie als bodemcoach en mijn oudere broer is al jaren wethouder van de gemeente Stedebroec.

Zwart gat

Ik heb vanaf volgend jaar ook tijd over en ga met mijn ervaring en mijn diploma op zak zeker andere dingen aanpakken. Ondernemen is topsport, is een veel gehoord gezegde, maar het moet toch niet zo zijn dat wij net als diverse topsporters na hun carrière in het welbekende zwarte gat gaan vallen. Ik ben nog jong en daarom komt er zeker weten weer wat op mijn pad.

‘Groot voordeel is dat er geen druk meer op zit’

Belangen agrarische sector

Ik maak mij daarover dus totaal geen zorgen, want er is voldoende te doen, en een heel groot voordeel is dat er dan geen druk meer op zit. Ik wil me voorlopig in ieder geval ook nog steeds inzetten voor de belangen van de agrarische sector, want er valt wat dat betreft nog veel werk te verzetten en ik zie ook nog steeds dat er verbeterpunten zijn. Al met al een mooie afsluiting van mijn studie en ik heb een leuke uitdaging voor de toekomst. Maar eerst op 11 september mijn diploma bedrijfskunde maar eens ophalen.

Beheer
WP Admin