Student, snoeier en bestuurder

20-01 | Laatste update op 08-07 | |
Foto: Vidiphoto
Foto: Vidiphoto

Tussen de online lessen door helpt de achttienjarige Reijer de Vree uit Dodewaard mee met het snoeien van de perenbomen op het fruitbedrijf van zijn vader Herman. De student is ook nog eens LTO-bestuurder.

Ook het voortgezet en hoger onderwijs mag weer live. Maar voor sommige studenten is het ook wel handig om niet naar school te hoeven fietsen en daarna weer terug om op het bedrijf van pa te kunnen gaan werken.

Reijer de Vree is student aan de fruitteeltopleiding van Yuverta in Geldermalsen en snoeit tegelijkertijd volop mee op het familiebedrijf. Maar dat niet alleen, hij is sinds kort de jongste bestuurder in ons land van land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland.

Reijer de Vree hoopt met zijn bestuursfunctie meer vakkennis op te doen, maar ook een bijdrage te kunnen leveren aan verdere verduurzaming van de fruitsector. - Foto: Vidiphoto

Reijer de Vree hoopt met zijn bestuursfunctie meer vakkennis op te doen, maar ook een bijdrage te kunnen leveren aan verdere verduurzaming van de fruitsector. – Foto: Vidiphoto

Verjongen regionale besturen

De belangenorganisatie van boeren en tuinders is al enige tijd bezig met het verjongen van de regionale besturen. Reijer de Vree is een van de vier fruittelers in het bestuur van de afdeling West-Betuwe.

Na zijn opleiding eind deze zomer gaat hij aan de slag in het fruitbedrijf van zijn vader. De jonge ondernemer hoopt met zijn bestuursfunctie meer vakkennis op te doen, maar ook een bijdrage te kunnen leveren aan verdere verduurzaming van de fruitsector.

van der Scheer
Ton van der Scheer Redacteur


Beheer