Doorgaan naar artikel

Stomme waakhonden

De NMa is ingesteld om de burgers te beschermen tegen prijsafspraken. Een zogenaamde waakhondfunctie. Dat vinden ze zelf waarschijnlijk heel stoer, maar ze zijn, net als alle waakhonden, stom.

Waakhonden blaffen meestal te veel. In dit geval blaffen ze tegen de verkeerde. Ze beschermen nu de supermarktketens tegen de agrarische producenten en dat kan toch zelfs niet hun bedoeling zijn! Hoe stom waakhonden zijn, illustreert het volgende verhaal.

Op het erf van een akkerbouwer was een kat komen aanlopen. En hoewel die man eigenlijk helemaal niet zo van katten hield, was hij gaandeweg dat beest toch gaan voeren en had de kat zijn intrek genomen in de schuur. Maar de akkerbouwer hield wel van honden en die hielden weer niet van katten. Als zij katten te pakken kregen, waren die hun leven niet zeker.

Daarom riep de vrouw van de akkerbouwer, als zij naar de schuur liep om de kat te voeren, altijd hard “Pas op!” om de kat te waarschuwen dat zij, met de honden in haar kielzog, er aan kwam.

Op een dag stond de akkerbouwer op zijn erf, toen een stageloper op een tractor te hard achteruit reed. “Pas op!” riep de man heel hard, om de jongen te waarschuwen. Maar op dat moment spitsten de honden hun oren en schoten weg, richting de schuur. Voor hun was deze uitroep het aanvalsteken geworden om de jacht op de kat te openen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin