Doorgaan naar artikel

Stevige omzetgroei Jumbo

Jumbo heeft de omzet afgelopen halfjaar met bijna 5% zien stijgen. Het marktaandeel is 19%.

Jumbo zette over de eerste helft an dit jaar een totale omzet van bijna € 3,8 miljard in de boeken. Na Albert Heijn is Jumbo met 19% marktaandeel de belangrijkste Nederlandse verkoper van groente en fruit. Jumbo doet veel zaken met zogenoemde preferred supplier The Greenery. Met seizoensaanbiedingen heeft de keten ook een stevige invloed op inkoopgedrag van andere winkelketens in Nederland.

Online omzet is verdubbeld

Jumbo verdubbelde de opbrengst van onlinebestellingen, maar noemde daarbij geen bedrag. Het aantal supermarkten van Jumbo bleef nagenoeg gelijk. Bij de eerder overgenomen restaurantketen La Place groeide de omzet met 28,5%. In winkels die langer dan een jaar open waren, was sprake van een omzetstijging van 4%.

580 winkels

Jumbo telt momenteel 580 filialen. In het afgelopen halfjaar werden veertien filialen verbouwd en opende vier nieuwe winkels hun deuren. In de tweede helft van het jaar worden nog eens achttien winkels verbouwd en zullen acht nieuwe supers aan het winkelbestand worden toegevoegd. Verder zal op den duur een nieuw distributiecentrum in Nieuwegein worden gerealiseerd. De voorbereidingen voor de bouw starten komend najaar.

Buitenlandse groei La Place

De restaurants van La Place waren goed voor € 60,4 miljoen omzet, geholpen door uitbreiding in binnen- en buitenland. De restaurantketen heeft een start gemaakt met het ombouwen van AC Restaurants naar de La Place-formule.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin