Doorgaan naar artikel

Stevige basis voor onkruidbestrijding in aardbeienteelt

Image
- Upl

wereldwijd toonaangevend in gewasbeschermingsmiddelen

Foto: UPL partner

Foto: UPL

Door het smaller wordende middelenpakket wordt onkruidbestrijding in de aardbeienteelt een uitdaging. Het verdwijnen van veilige en sterke correctiemiddelen op bestaand onkruid zorgt ervoor dat schema’s meer moeten gaan leunen op bodemherbiciden, en met name op de duurwerking van deze bodemherbiciden. Bodemherbicide DEVRINOL 45 SC is zo’n middel waarmee aan het begin van de teelt een stevige basis kan worden gelegd voor de onkruidbestrijding.

DEVRINOL 45 SC bevat de actieve stof napropamide en is sinds 2018 toegelaten in de aardbeienteelt. Het middel is een bodemherbicide en bereikt door opname via het kiemworteltje het kiemend onkruid. Hiermee legt DEVRINOL 45 SC dus geen filmlaagje op de bodem, maar verdeelt het middel zich in de bovenlaag van de bodem waar het zijn werk doet.

Zoals veel bodemherbiciden wordt ook DEVRINOL 45 SC afgebroken door UV-licht. Daarom is het belangrijk om vanaf maart tot en met september het middel onder te werken of in te regenen na de toepassing, vooral met de huidige droge omstandigheden. In het najaar en de winter is deze handeling niet nodig en is voldoende vocht rond de toepassing toereikend voor een goed resultaat.

Lange nawerking op breed spectrum onkruiden

DEVRINOL 45 SC heeft een hele lange nawerking van ca. 4 maanden in de bodem. Dit maakt het middel uniek. In onderstaande tabel is de werking van DEVRINOL 45 SC op een breed spectrum van onkruiden weergegeven.

Tekst gaat door onder de afbeelding

Bron: UPL

Bron: UPL

Stevige basis

DEVRINOL 45 SC legt vanwege de nawerking een stevige basis aan het begin van de teelt. Hierdoor is er een duidelijk effect op de vitaliteit van nakiemende onkruiden. Door de werking van het middel op de nakiemers wordt het makkelijker om fenmedifam bevattende producten, zoals ASTRIX EC en CORZAL SE in te zetten tegen nakiemende onkruiden.

Tekst gaat door onder de afbeelding

Foto: UPL

Foto: UPL

Gewasveiligheid

DEVRINOL 45 SC heeft een goede gewasveiligheid bij een dosering van 1L/ha, tweemaal toegepast met een interval van 7 dagen. Hiermee is DEVRINOL 45 SC een geschikt middel om de basis te leggen voor de onkruidbestrijding in aardbeien.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

is een toonaangevende speler in de landbouw en behoort tot de top-5 van gewasbeschermingsmiddelenbedrijven wereldwijd. UPL heeft een omzet van circa USD 5 miljard, een aanwezigheid in 76 landen, sales in ruim 130 landen en meer dan 10.800 werknemers wereldwijd.Met de missie 'OpenAg' wil UPL de landbouw transformeren en een duurzaam landbouwnetwerk creëren. UPL biedt een geïntegreerd productportfolio met (gepatenteerde) landbouwoplossingen voor diverse gewassen, waaronder gewasbeschermingsmiddelen en Biosolutions. Lees meer op onze website

Meer over - Upl

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin