Doorgaan naar artikel

Sterkste bedrijven tuinbouw in uitgangsmateriaal

Van alle bedrijven in de tuinbouw zijn die in de deelsector van het uitgangsmateriaal het sterkst. Dat blijkt uit de Hillenraad100 die vrijdag in Rotterdam werd gepresenteerd.

In de top tien staan drie groentezaadveredelaars (RijkZwaan op 1, Enza op 2 en  Nunhems op 10), één plantenkweker (Beekenkamp op 9) en twee veredelingsbedrijven uit de sierteelt. Verderop in de lijst staan Syngenta (op plaats 13), Monsanto Vegetable Seeds (op 19), Vreugdenhil en Klugt Combinatie (35), Wayland (56), Gipmans Planten (71), Grow Group (80) en Plantenkwekerij Gitzels  (93).

Van deze bedrijven kan Syngenta ook als derde hoogst geplaatste toeleveraar (van gewasbeschermingsmiddelen in dit geval) gelden. Hoogste toeleveraar staat op 3  en is Koppert Biological Systems, gevolgd door Incotec op 5. Verder hoog in de lijst: techniekbedrijf Priva op 16, algemeen toeleveraar Royal Brinkman op 18 en verpakkingsleverancier Van der Windt Group op 20. De hoogste kassenbouwer is Dalsem Groep op 54, het hoogste adviesbureau Agro AdviesBuro op 59 en de hoogste onderzoekgroep is Delft Research op 89.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin