Doorgaan naar artikel

Sterke toename roest in prei

In prei is de afgelopen dagen sprake van een sterke toename van de druk van roest.

Op tijd starten en een gesloten spuitschema zijn belangrijke voorwaarden voor een effectieve bestrijding. Rudis en Nativo hebben zich de afgelopen jaren bewezen als zeer sterke middelen tegen roest en Alternaria.

Rudis
Rudis is de sterkste triazool in prei. Het kan een bestaande aantasting stilzetten. Naast curatief werkt Rudis ook preventief zodat de prei nog enkele weken beschermd is. De dosering van is 0,4 liter per hectare. Geen uitvloeier toevoegen. Maximaal 3 toepassingen per jaar.

Nativo
Nativo bevat trifloxystrobine (strobilurine) en tebuconazool (EBR). Naast de werking op roest en Alternaria heeft Nativo een preventieve werking op Phytophthora porri. In de natte maand juli is er meer Phytophthora porri gesignaleerd dan in voorgaande jaren. In een periode met regenachtig weer is het raadzaam om een combinatieproduct in te zetten in plaats van een solo strobilurine.
De dosering van Nativo is 0,4 kilo per hectare. Altijd een uitvloeier toevoegen (indien niet gemengd gespoten wordt met andere fungiciden/insecticiden/bladvoeders). Maximaal 2 toepassingen per teelt.

Bayer CropScience

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin