Doorgaan naar artikel

Stem op de Medewerker van het Jaar!

Image

In de afgelopen periode konden tuinders hun beste medewerker of –werkster opgeven voor de verkiezing van Medewerker van het Jaar 2011. De aanmeldtermijn is gesloten en uit de vele inzendingen heeft de redactie drie mensen genomineerd. Hieronder stellen we ze aan u voor. In het stemformulier onder aan dit artikel kunt u stemmen op uw favoriet.

Kristha Heibrink – verantwoordelijk voor de verkoop van wit- en roodlof bij Witlofkwekerij LOF.

Kristha Heibrink is verantwoordelijk voor de verkoop van wit- en roodlof bij Witlofkwekerij LOF. in Espel, Flevoland. Ze is de commerciële, zakelijke spin in het web die in iets meer dan een jaar tijd een netwerk heeft opgebouwd rond de witlof van LOF.

Samenwerking
Kristha is moeder van een druk gezin met vier jonge opgroeiende kinderen. Haar man Teun werkt ook bij LOF, als kweker. Hij is verantwoordelijk voor de kwaliteit, de orders en de juiste sortering. Kristha en en Teun werken elke dag samen en dat doen ze meer dan professioneel.

Klantgericht en loyaal
Kristha is elke dag in de weer met de klanten van LOF. Ze geeft prijzen af, onderhandelt, neemt orders aan en regelt productie en vervoer. De daarbij behorende administratie doet ze grotendeels zelf.  In iets meer dan een jaar heeft Kristha een vaste groep loyale klanten om zich heen verzameld, die dagelijks de witlof afnemen. Kristha is zeer klantgericht en verliest het verkoopresultaat voor de teler nooit uit het oog. Ze knokt dagelijks voor de optimale prijs. Soms is dat best moeilijk maar door haar inzet en vasthoudendheid lukt het elke dag weer.
Kristha zal de witlof nooit weggeven. Alsof het haar eigen portemonnee is, zal ze opkomen voor een optimaal verkoopresultaat zodat haar klanten tevreden zijn.

Laveren
Ze voelt dagelijks de hete adem van haar baas, Jan de Vries. Kristha moet laveren tussen de prijs die de baas wil en wat in de markt haalbaar is. Haar rust en vriendelijkheid komen hierbij goed van pas.

Kristha is opgegeven door Gerald Langerak van adviesbureau Gerald Green Support.

 

Joost Rouwhorst – Manager Coöperatiezaken binnen the Greenery

Joost Rouwhorst is manager Coöperatiezaken binnen the Greenery. Hij zet zich voor 200 procent in en maakt ook ’s avonds en in het weekend de nodige uren. De directie, het bestuur en zijn collega’s zijn dan ook erg blij met hem.
 
Jus aan de zaak
Joost is een loyale manager en is trouw aan the Greenery en aan Coforta, al vanaf 1999. Hij zal zich nooit negatief uitlaten over the Greenery en hij geeft, zoals zijn collega’s zeggen, ‘jus’ aan de zaak.

Behulpzaam
Naast de werkzaamheden die tot zijn reguliere takenpakket behoren, verricht hij ook nogal wat werkzaamheden voor the Greenery en voor telers die niet direct tot dat takenpakket behoren. Hij is nooit te beroerd om een collega of teler te helpen en te zoeken naar oplossingen.

Foto’s en actualiteiten
Joost is niet alleen loyaal en klantgericht, hij is ook trots op zijn werk en op de coöperatie. Twee maanden na zijn aanstelling hingen er al foto’s met trotse telers in zijn kantoor. Hij maakt overal foto’s van en toont ze onder andere in nieuwsbrieven en presentaties.
Humor is iets wat voor Joost heel belangrijk is, net als eerlijkheid naar zijn medewerkers toe. Hij neemt allee actualiteiten tijdens een lekker bakkie met ze door.
 
Joost is kortgezegd een graag geziene manager in de sector.

Joost is opgegeven door Inge van Es – van der Heijden, stadfmedewerker coöperatiezaken bij Coforta.

Jolanda van Rossen – bedrijfsleider van DT. van Noord Tomaten te Sirjansland

Jolanda van Rossen is bedrijfsleidster van DT. van Noord tomaten te Sirjansland. Ze is hier al medewerker sinds 1998. Door het volgen van cursussen is ze geklommen naar haar huidige functie. Jolanda is altijd in de weer om het beste uit het bedrijf te halen. Haar collega’s willen deze kleine pittige dame dolgraag in het zonnetje zetten, want in deze branche is het zeldzaam een vrouw aan de top te hebben. Voor al die mannen doet ze echter zeker niet onder.

Onderste uit de kan
In 2011 heeft DT van Noord Tomaten door Jolanda’s inzet zijn doel bijna weten te halen. Niet alleen de teelt is haar specialiteit, maar ook haar vermogen om iedereen in chaotische drukte en stressvolle tijden te motiveren is een groot pluspunt. Als het moet, weet zij altijd het onderste uit de kan te halen.

Omgang met medewerkers
De omgang met werknemers is geweldig, of het nu vaste werknemers, scholieren of seizoensmedewerkes zijn. Ook naast het werk staat ze voor hun allemaal klaar. DT. van Noord wil haar mede daarom niet meer missen. 

Jolanda is opgegeven door haar bedrijf, DT. van Noord Tomaten.

U kunt niet meer stemmen op de Medewerker van het Jaar. Op dit moment worden alle stemmen geteld en de uitslag volgt op deze site.

 

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin