Startschot voor Vegetable Valley

06-01-2012 | Laatste update op 10-10 | |
Startschot voor Vegetable Valley

Op de eerste contactdag van de stichting Vegetable Valley, gisteren op Proeftuin Zwaagdijk, konden telers zich aanmelden om lid te worden van dit initiatief om een West-Fries kwaliteitskeurmerk voor groenten in de markt te zetten.

Inmiddels hebben zich elf leden gemeld, waaronder (v.l.n.r.) Peter van Thiel, Ton Slagter, Theo Vlaar en Dennis de Wit. Binnenkort volgt een bijeenkomst voor de leden om bij de start van het nieuwe oogstseizoen te kunnen beginnen met het keurmerk. Beoogde afzetkanalen zijn in eerste instantie de horeca, zorginstellingen en groentespeciaalzaken, omdat die op termijn voor een gegarandeerd kwaliteitsproduct een meerprijs zouden willen gaan betalen.

De contributie voor een lidmaatschap is afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Uit deze inkomsten zullen diverse activiteiten worden betaald, zoals de promotie van de producten van Vegetable Valley bij de genoemde doelgroepen, de uitgave van een brochure, het plaatsen van advertenties in agf groothandelsbladen, de deelname aan fairs en evenementen en het maken van posters en promotiemateriaal.

Tegen extra betaling zijn er voor de deelnemende bedrijven ook frames en borden beschikbaar voor op landbouwwagens en gevels van schuren. Die frames en borden zijn voorzien van bedrijfsnaam en telefoonnummer.

Bron: Groenten&Fruit – Auteur: Stan Verstegen

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur


Beheer