Doorgaan naar artikel

Start nieuwe editie Autonomous Greenhouse Challenge

Potentiële deelnemers kunnen zich inschrijven voor de vierde editie van de International Autonomous Greenhouse Challenge.

In de komende editie dagen Wageningen University & Research (WUR) en mede-ontwikkelaar Tencent teams uit om met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) op afstand, zonder menselijke tussenkomst, dwergtomaten te telen. De wedstrijd autonoom telen start in het voorjaar van 2024.

Machine learning

De eerste fase is een Online Challenge waarin AI- en tuinbouwexperts van 1 april tot 1 juni een virtueel gewas telen. Dit deel van de challenge is gericht op het testen van machine learning en computer vision vaardigheden van de deelnemers. De teams worden uitgedaagd om met machine learning algoritmen ontwikkelen om onder meer ventilatie, verwarming en verlichting in een virtuele kas autonoom te regelen. De algoritmen moeten de groei van een virtueel dwergtomaatgewas stimuleren, terwijl ze de inzet van energie minimaliseren.

Eigen kas-compartiment

De top vijf teams uit die Online Challenge krijgen in het najaar van 2024 een eigen kascompartiment bij WUR in Bleiswijk. Daar gaan zij met elkaar de strijd aan om echte dwergtomaten op een zo duurzaam en autonoom mogelijke manier te telen. Omdat dwergtomaten compact blijven, slechts ongeveer 40 centimeter hoog, zijn ze ideaal voor volledige automatisering en teelt in stedelijke omgevingen.

Aanmelden Autonomous Greenhouse Challenge

Teams met minimaal drie leden, waarvan minimaal één tuinbouw- en één AI-expert, kunnen zich tot 15 januari 2024 inschrijven. Verder moet ten minste één teamlid student zijn. De challenge verwelkomt teams uit verschillende landen en continenten, en de organisatoren moedigen samenwerking aan tussen experts van start-ups/bedrijven met studenten en onderzoekers van universiteiten/onderzoekscentra. Deelnemers van eerdere edities mogen ook meedoen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin