Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Stapje terug om zetting paprika te behouden’

“Het is niet vanzelf gegaan dit jaar”, reageert paprikateler Marcel de Koning op de gewasontwikkeling. “Rond het moment van zetten hadden we een week mist. Daarna kwam de zon gelukkig wel weer.”
Foto: Peter Visser

Foto: Peter Visser

“Het is niet vanzelf gegaan dit jaar”, reageert paprikateler Marcel de Koning op de gewasontwikkeling. “Rond het moment van zetten hadden we een week mist. Daarna kwam de zon gelukkig wel weer.”

Om de zetting te behouden, moest een stapje terug gegaan worden in temperatuur. Zeker omdat van het ras Keessie bekend is dat het van zichzelf al een moeizamere zetter is. “Voor mijn doen zijn we koud gegaan, met een voornacht van 16,5 graden tot 01.00 uur en dan in één keer naar 20,5 graden.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers