Doorgaan naar artikel

Stagnatie prijsstijging paprika

Foto: Groenten&Fruit premium

Foto: Groenten&Fruit

De laatste paar dagen was een daling in klokprijzen van gele paprika te zien, na een periode van gemiddeld stijgende prijzen.

Er worden weinig paprika’s gesneden, als gevolg van donker weer tijdens de zetting. Dat gaf stijgende prijzen te zien. Eind deze week gingen bij geel de richtprijzen voor de klok echter over een hoogtepunt heen.

Op 5 april waren prijzen voor gele paprika’s gestegen naar € 3,08 tot € 3,16 per kilo. Vandaag was die klokprijs voor dezelfde sorteringen echter gezakt naar € 1,70 tot € 2,29 per kilo.

Bij rood is het beeld minder duidelijk. Bij de 181- en 221-sortering daalden de prijzen, die op 4 april rond de € 3 schommelden, vandaag naar € 2,50 tot € 3,60. Bij ZON wisten de 141 en 161 echter hun prijsniveau boven de € 3 nog te handhaven.

Tijdelijke opleving

Groene paprika’s lieten na een dieptepunt rond 31 maart weer eventjes een opleving zien. De op 3 en 4 april bereikte prijzen van rond de anderhalve euro per kilo, konden de laatste dagen echter niet worden vastgehouden, en kwamen vandaag tussen de 95 cent en een euro uit.

Op Spaanse veilingen kwam de klokprijs voor rood en geel vandaag op of net boven de 70 cent per kilo uit.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin