Doorgaan naar artikel

Spruitkool telen in Westbeemster klei

Firma Vollebregt in Westbeemster vormt een van de twee Noord-Hollandse bedrijven met spruitkool. De telers houden niet van poespas en telen de spruiten op de zeer zware klei op uiterst degelijke wijze. De zonen Sjors en Jannes zullen die traditie als derde generatie op het bedrijf voortzetten.

Firma Vollebregt in het Noord-Hollandse Westbeemster bestaat uit Sjaak en Astrid Vollebregt en hun zonen Sjors (22) en Jannes (20). Astrid heeft een parttime baan en helpt in haar vrije uurtjes mee op het bedrijf, net als hun 18-jarige dochter Anne die nog op school zit.

De firma teelt 25 hectare spruitkool, 25 hectare consumptieaardappelen, 18 hectare tarwe en 8 hectare uien. De afzet verloopt via telersvereniging Van Nature in Barendrecht. De spruitkoolrassen zijn Abacus, Gladius, Kobelius, Gigantus, Martinus en Albarus.

Lees in editie 20 van Groenten&Fruit een bedrijfsreportage over hoe Firma Vollebregt de spruitenteelt aanpakt. Bekijk een door een van de zonen gemaakte bedrijfsfilm die de teelt van spruiten vanaf de grondbewerking tot aan het palletiseren laat zien:


Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin