Doorgaan naar artikel

Spanje moderniseert kassen met 50 % subsidie

De regering van Andalusië heeft aangekondigd dat het binnen enkele weken 20 miljoen euro vrijmaakt om de modernisering van kassen te stimuleren. Dit bedrag wordt later mogelijk verhoogd.

Het is de eerste keer dat de regering een subsidie uitschrijft voor de de modernisering van kassen, schrijft Hortoinfo. Bedrijven die een oude kas (10-15 jaar) en de inrichting vervangen, kunnen 50 % van de investeringskosten vergoed krijgen. De nieuwe subsidiemogelijkheid is onderdeel van het programma voor plattelandsontwikkeling in Andalusië (2014-2020). Vanaf begin april (tot eind augustus) is hieruit ook al een subsidiepot van bijna 30 miljoen euro opengesteld voor investeringen die de exploitatie van agrarische bedrijven verbeteren. Dit wordt nu uitgebreid met subsidies voor vernieuwing van het kasareaal. Daarnaast loopt er nog een subsidie voor verwerking en commercialisering van landbouwproducten (37 miljoen euro) en komt er komende herfst een inschrijving voor subsidie voor verbetering van de irrigatie-infrastructuur.

Het departement van landbouw, visserij en plattelandsontwikkeling streeft ernaar de subsidie voor modernisering van kassen begin volgend jaar beschikbaar te kunnen stellen, zodat telers hun investeringen in de loop van komend seizoen kunnen realiseren.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin