Doorgaan naar artikel

Spaanse tomaten duurder

Foto: Canva premium

Foto: Canva

In Spanje worden tomaten tegen hogere prijzen verkocht dan vorig jaar.

In de maand november brachten Spaanse tomaten op veilingen in Almería met € 1,17 per kilo 70% meer op dan in dezelfde maand vorig jaar. Gezien over de totale eerste drie maanden van het Spaanse teeltseizoen is dit 30% extra. Dit gaat samen met een 32% lagere productie in november (28% over de eerste drie maanden van het Spaanse seizoen vanaf begin september).

Betere prijsvorming

Ook andere vruchtgroenten lieten in november betere prijzen zien dan in 2022. Paprika’s werden met gemiddeld een euro per kilo 25% beter betaald, komkommers brachten met € 1,15 per kilo 31% meer op. Dit laatste ondanks een vrijwel gelijk gebleven productie. Afgelopen maand was wel een uitschieter. In september en oktober brachten komkommer juist minder op dan vorig jaar, waardoor de totale middenprijs over het Spaanse teeltseizoen tot nu toe niet verschilt met afgelopen jaar.

Lagere dagprijzen aubergine

Aubergines vormen een uitzondering op de betere uitbetaalprijzen. Daar lag de gemiddelde klokprijs met 78 cent per kilo ruim 30% lager dan vorig jaar, gekoppeld aan een kwart hogere productie.

Kijk voor meer Spaanse marktprijzen op GFactueel.nl

Bekijk meer

Delen

Peter Visser
Peter Visser

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin