Doorgaan naar artikel

Spaanse paprika uit agf-schap na slechte kwaliteit

De Nederlandse supermarkten hebben vrijwel allemaal Spaanse paprika vervangen voor Nederlandse.

Bij Albert Heijn-vestigingen was in week 13 tijdelijk geen paprikamix te koop vanwege de slechte kwaliteit import. Klachten van klanten deden de marktleider daartoe besluiten. In week 14 stroomde het Nederlandse product weer de schappen in.

Hoge omloopsnelheid rode paprika

Opvallend, Albert Heijn heeft zijn Nederlandse groene en gele paprika weer geseald in de schappen liggen. Alleen rode paprika is vanwege de hoge omloopsnelheid zonder plastic los in de schappen te krijgen. Waar Albert Heijn dus in100 winkels testen doet met onverpakte groente, wordt in andere winkels juist plastic ingebracht om zo derving te voorkomen.

Gesealde paprika‘s

Alleen bij Plus liggen nog Nederlandse en Spaanse gesealde rode paprika door elkaar en is de overgang naar Nederlandse aanvoer niet afgerond. Het gaat om kleine vruchten voor € 0,99. Het zijn producten die buiten de scherp geprijsde categorie laagblijvers vallen.

Lidl en Aldi trappen het Nederland-seizoen overigens af met acties. Bij Aldi kost een mixverpakking driekleur nu € 0,99. Lidl heeft Nederlandse paprika’s per kilo voor € 2,42.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin