Doorgaan naar artikel

Sorteren en inpakken in mobiele schuur

Sorteren en inpakken in mobiele schuur

Sorteren en inpakken in mobiele schuur

Aardbeienplantenkweker Frank van Alphen in Galder legde dit voorjaar een stellingensysteem aan voor de opkweek van trayplanten. Hij speelt met de gedachte het sorteren en inpakken ter plekke uit te voeren en dus niet meer in de loods te doen.

Het sorteren en inpakken zou bij Van Alphen dan in een mobiele schuur moeten gebeuren. De planten hoeven dan ook niet meer uitgeklopt te worden in grote kisten voor tijdelijke bewaring tot aan het uitsorteren.

Bij het ter plekke inpakken zou op het betonpad een transportband van 24 meter komen te staan. De helft van de bandlengte (12 meter, is 1 vak) wordt gebruikt voor het leegkloppen van de trays met planten. De andere helft van de band dient voor het sorteren en inpakken. Per werkcyclus draait de band steeds 12 meter door. De planten worden dus niet meer in grote kisten bewaard. De gewaswagen zorgt voor de aanvoer van de planten vanaf de kweekplek naar voren toe.

De lege trays gaan op een aparte transportband, worden op pallets gezet en afgevoerd. Waarschijnlijk gaat het inpakken dan met 24 personen, en het uitkloppen met 3 á 5 personen.Bekijk hier de fotoreportage over het stellingensysteem bij Van Alphen.

Delen

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin