Doorgaan naar artikel

Solaris nog wat beter dan concurrenten

Het ras Solaris blijft een zeer goede keuze voor de vroege teelt van venkel in een tunnel zonder verwarming. Antares, Gemini en Bellotto voldoen goed voor deze teelt. Dat concludeert Luc de Rooster van het proefstation PGSKW in Sint-Katelijne-Waver uit onderzoek van het afgelopen voorjaar.

Solaris (Bejo) is zeer uniform met een zeer opgerichte groeiwijze. Het ras is sterk tegen bruine randjes, zijscheuten en barsten. De venkel is wat minder wit en heeft een vrij platte vorm. Het stukgewicht is met 566 gram het hoogste van de vier rassen, hoewel het verschil niet significant is met Bellotto (Clause) 525 gram, Antares (Bejo) 513 gram en Gemini (Bejo) 488 gram. Dat concludeert Luc De Rooster in Proeftuinnieuws. De maatsortering omschrijft de Belgische onderzoeker als zeer gunstig.

Bellotto en Antares

Antares is opgericht en heeft een zeer klein snijvlak. Het ras heeft meer last van barsten dan Solaris. De maatsortering is gunstig. Gemini is opgericht met een rondere vorm dan Solaris en Antares. Het ras vertoont ook wat barsten. Bellotto is wat minder opgericht, de vorm is zeer rond en de kleur zeer wit. Het snijvlak is vrij groot. Bellotto laat veel zijscheuten en barsten zien.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin