Doorgaan naar artikel

Snuitkever heeft effect op paprika-areaal

Image

Verschillende paprikatelers In het monitoringsgebied rondom Honselersdijk schakelen over van paprika naar een andere teelt.

Het zou opgeteld om zeker 15 hectare gaan, laat woordvoerder in de uitbraak van de snuitkever LTO Noord Glaskracht weten. LTO kon niet bevestigen dat het om vier bedrijven gaat, zoals in het gebied valt op te maken.

Het zou gaan om een overstap naar tomaten, maar volgens Nico van Ruiten, voorzitter van LTO Noord Glaskracht betekent dat niet dat deze telers vrijgesteld worden van het schone kassen protocol. Dat wordt bij paprika, peper- en auberginebedrijven uitgevoerd. Eerder werd bekend dat dit ondermeer gebeurt met een chemische behandeling met dichloorvos.

Wat het effect is op het landelijke paprika-areaal is vooralsnog niet bekend. FresQ verwacht dat het areaal paprika niet fundamenteel wijzigt. Voor FresQ is bekend dat een ‘aantal bedrijven’ stopt vanwege de crisis of snuitkever. “Het zal liggen tussen de twee en vijf bedrijven bij ons”, zegt een woordvoerder. Collectief P8 kon nog niet reageren op het landelijk verwachte beeld.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin