Doorgaan naar artikel

‘Slooppremie kas werkt bij probleembedrijf’

Image

Een slooppremie voor kassen is mogelijk alleen interessant voor bedrijven met financiële problemen.

De subsidies voor sanering worden krapper. “Als wij nu alleen 10 euro per meter glas kunnen bieden, dan biedt dat voor enigszins rendabele bedrijven weinig perspectief. Het kan alleen iets betekenen voor bedrijven die op omvallen staan”, stelde LTO tijdens een bestuurlijke werkconferentie toekomstige glassanering. Dat blijkt uit het verslag dat naar Provinciale Staten is verstuurd.

De Provincie Zuid-Holland denkt over het invoeren van zo’n slooppremie, omdat de ruimte voor ruimte regeling (woningbouw voor sloop) niet meer voldoende werkt en te duur is.

Het zal moeilijker worden om ondernemers over de streep te trekken, erkende projectleider Kees van Kruining van de provincie Zuid-Holland. Het zal belangrijk zijn een combinatie te maken met andere instrumenten.

De Provincie Zuid-Holland wil haar glassaneringsbeleid over een andere boeg gooien. Daarbij wil het de gebiedsaanpak deels los laten en meer kijken op perceelniveau. Kansrijke clusters van percelen zouden het eerst aangepakt moeten worden. Maatwerk dus in plaats van denken in prioritaire gebieden. Een aantal icoonprojecten zou daarbij als voorbeeld moeten dienen. Ook wil de provincie makkelijker een andere functie geven aan kassen voor bijvoorbeeld recreatie of een andere bedrijfsfunctie.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin