Doorgaan naar artikel

Slimme klemmende plantgeleider voor rode bes

Foto: Joost Stallen premium

Foto: Joost Stallen

Een plantgroeigeleider, passender kan de naam niet zijn voor een stalen pin met gebogen oogje van FS Europe in Kesteren. Het bedrijf, gespecialiseerd in ondersteuning- en overkappingsmaterialen, ontwikkelde de oplossing voor rode bes, maar het is ook voor andere zachtfruitteelten te gebruiken.

De plantgroeigeleider wordt eenvoudig aan een horizontale spandraad geklemd. Dat gaat zonder gebruikmaking van aanvullende klemmetjes of T-wraps. Gelijke tred houdend met de groei van het gewas kan de pin van de spandraad worden getrokken, en aan een volgende, hoger hangende spandraad worden bevestigd. Aan het eind van de teelt kan de geleider eruit getrokken worden en staat de plant volledig los van de ondersteuning.

Oogje op maat

Het bijzondere zit hem in het oogje waarmee de geleider aan de spandraad wordt geklemd. Om dat vlot voor elkaar te krijgen met een degelijke klemming, is de afstand tussen de boogjes van het oogje afgestemd op dikte van de spandraden. De dikte van de pin zelf is 3 millimeter, de lengte is op wens.

Meer informatie: fseurope.eu

Bekijk meer

Delen

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin