Doorgaan naar artikel

‘Sla verslaat premier’

Behalve gedompeld in politieke chaos is Engeland ook in de ban van een krop ijsbergsla.

Wie in Google het laatste nieuws rond de Britse premier Liz Truss zoekt en alleen maar ‘liz’ intikt, die ziet in de lijst van automatisch gegenereerde suggesties op plaats 3: ‘liz truss lettuce’. En klik je daar dan op, dan volgt een vloedgolf aan berichten van over de hele wereld over het geintje dat de Britse tabloid The Daily Star uithaalde. Het kocht een ijsbergsla bij Tesco (voor 60 pence, zoals veelvuldig vermeld), voorzag het van een paar opplakogen en een blonde pruik en zette er een webcam op. Zodat iedereen kon zien wie er langer mee ging: de sla of de premier.

Vergelijking met krop sla

Aanleiding was een column van 11 oktober in het wat sjiekere periodiek The Economist. De columnist vergeleek de zeven dagen dat Truss de boel enigszins onder controle had met het gemiddelde uitstalleven van een krop sla. The Daily Star trok die vergelijking door met een livestream van een daadwerkelijke krop sla. Na zeven dagen wierp gisteren Liz de handdoek in de ring en de Lettuce is nu wereldberoemd. Een foto van de krop sla, inmiddels ook met een klein gouden kroontje (van plastic) op haar pruik, werd zelfs geprojecteerd op het parlementsgebouw Westminster Hall.

Populariteit

Wat het met de populariteit van de Conservatieve partij gaat doen is zeer onzeker. Maar de reclame voor de houdbaarheid van ijsbergsla kan bijna niet anders dan de verkoop van deze gezonde en betaalbare groente in het Verenigd Koninkrijk stevig stimuleren. Al zal dat effect vermoedelijk niet veel langer duren dan het inmiddels overbekende uitstalleven van een gemiddelde krop sla.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin