Doorgaan naar artikel

Sideshift-tussenbok van Farm-ING voor schoffelmachines

De Oostenrijkse start-up Farm-ING breidt zijn portfolio van slimme landbouwmachines uit met een sideshift-tussenbok voor bestaande schoffelmachines: de ShiftING 2. De sideshift is uitgerust met een of twee camera’s voor rijenherkenning op basis van AI.

Farm-ING heeft de nieuwe sideshift-tussenbok ShiftING 2 ontwikkeld om bestaande schoffelmachines met maximaal 6 rijen te upgraden naar automatische rijgeleiding. Het frame van 300 kg wordt tussen de trekker en de schoffelmachine gemonteerd en is verkrijgbaar voor categorie 1- en categorie 2-hefinrichtingen. Een versie voor categorie 3 is in ontwikkeling. Het frame maakt een beweging tot 50 cm mogelijk. Dat kan hydraulisch of elektrisch.

Schoffelen met Ensio Okio-cameratechnologie

De sideshift-tussenbok ShiftING 2 gebruikt Ensio Okio-cameratechnologie voor de detectie van gewasrijen en individuele planten. Het door AI ondersteunde camerasysteem herkent planten in de jongste groeifase en onderscheidt deze van het aanwezige onkruid. De schoffelmachine wordt vervolgens afgestemd op de gedetecteerde gewasrijen. Twee metalen steunwielen die in de rupsbanden van de trekker lopen, waarborgen de zijdelingse stabiliteit van het frame.

Gebruikers kunnen kiezen uit een versie met één Okio-camera of met twee Okio-camera‘s. De opstelling met één camera is het meest geschikt voor situaties waarin individuele planten duidelijk zichtbaar zijn zonder dat er te veel onkruid aanwezig is. De versie met twee camera’s kun je gebruiken op bij bochten, op hellingen en in situaties met veel onkruid.

De vanafprijs van de sideshift-tussenbok ShiftING 2 bedraagt € 19.500. Farm-ING ontwikkelt momenteel een zogenoemde intra-row wiedtool die je aan sideshift-tussenbok kunt bevestigen.

Share this

Afbeelding
Rene Koerhuis

freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin