Doorgaan naar artikel

Serieproductie van elektrische Agromec-trekker opgestart

Fendt-importeur Agromec uit Veghel produceert momenteel een eerste serie volledig elektrische trekkers. Agromec verwacht dat volgend jaar 10% van alle door hun verkochte Fendt-trekkers elektrisch is.

Fendt-importeur Agromec uit Veghel (N.-Br.) is gestart met de serieproductie van de ‘700 Vario Electric’. Dat is een volledig elektrische trekker met een verwisselbare accu in de fronthef met als basis een Fendt 720 Vario. Eind 2022 wil Agromec de eerste acht trekkers hebben gebouwd, en dat is inclusief het eerste model wat ook op de AgroTechniek Holland-beurs te zien was. Coen Loeffen, productmanager bij Agromec, verwacht dat in 2023 10% van alle door Agromec verkochte Fendt-trekkers volledig elektrisch is. Agromec verkoopt jaarlijks 150 tot 180 nieuwe trekkers.

Agromec ontwikkelde de elektrische trekker in samenwerking met Electric Construction Equipment (ECE) uit Veghel en aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang-Capelle. De eerste trekker wordt momenteel ingezet in de vloot van Van Wijlen. De serieproductie vindt plaats in de werkplaats van ECE.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Bob Karsten

redacteur TREKKER

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin