Doorgaan naar artikel

Schimmelbestrijdingen vollegrondsgroenteteelten noodzakelijk

Image
Bayer Cropscience

toonaangevend en innovatief in gewasbescherming, biotechnologie en zaaizaden

schimmelbestrijding vollegrondsgroente partner

Foto: Bayer Cropscience

Door het aanhoudende warme weer en de vochtige nachten blijven schimmelbestrijdingen in vollegrondsgroenten noodzakelijk.

Voor meerdere vollegrondsgroenteteelten zal eind september/begin oktober de laatste bespuiting worden uitgevoerd. Serenade is een ideale biologische fungicide om als laatste bespuiting in het spuitschema in te passen.

Werkzaamheid

Serenade is een breedwerkende bedekkingsfungicide, gebaseerd op de bacterie Bacillus amyloliquefaciens, ter bestrijding van diverse soorten schimmels zoals Alternaria, Botrytis, Sclerotinia, Septoria, echte meeldauw, roest en Stemphylium.

Toepassing

Het is belangrijk dat Serenade preventief wordt ingezet. Van Serenade mag je een werking verwachten van 7-10 dagen. Indien noodzakelijk kun je de toepassing herhalen. Goede resultaten zijn bereikt met het vervangen van de laatste chemische fungicidebespuitingen door Serenade.

Serenade kent geen veiligheidstermijn en kan daardoor tot vlak voor de oogst worden toegepast. Voeg altijd een uitvloeier toe voor een betere bladbedekking. Serenade is immers een bedekkingsfungicide. Vanuit proeven zien we een significante verbetering wanneer er een uitvloeier wordt toegevoegd.

Bekijk ook onderstaande video over de werkzaamheid van Serenade:

Voordelen van Serenade

  • Serenade toepassen in een preventieve situatie.

  • Vervang de laatste of laatste 2 bespuitingen door Serenade + uitvloeier.

  • Zorg voor een optimale bladbedekking (spuittechniek).

  • Serenade altijd combineren met een uitvloeier.

  • Geen veiligheidstermijn.

  • Geen residuen.

Meer informatie?

Bekijk ook onze Gewaspagina ‘Tijd voor Vollegrondsgroenten’ voor een compleet overzicht van artikelen, aanbevelingen, producten en meer.

biedt telers in Nederland het grootste aanbod gewasbeschermingsmiddelen met een op de Nederlandse markt gerichte onderneming. Vanuit Hoofddorp is het bedrijf actief in het ontwikkelen, distribueren en adviseren van gewasbeschermingsmiddelen.  Meer informatie over Bayer CropScience  * Bayer CropScience levert als partner gesponsorde artikelen aan. De inhoud van deze artikelen valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Meer over Bayer Cropscience

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin