Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Schaduwkanten voedselsysteem begrijpen en aanpakken’

Voor het meerjarig onderzoeksprogramma 'Transitie naar een duurzaam voedselsysteem' was de HAS green academy de penvoerder. Een programma uitgevoerd door een transdisciplinair consortium met aan het stuur Frederike Praasterink als coördinator en Bram van Helvoirt als een van de onderzoekers.
Onderzoeksprogramma ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’ uitgevoerd door een transdisciplinair consortium met aan het stuur Frederike Praasterink als coördinator en Bram van Helvoirt als een van de onderzoekers. Foto: Ton van der Scheer

Onderzoeksprogramma ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’ uitgevoerd door een transdisciplinair consortium met aan het stuur Frederike Praasterink als coördinator en Bram van Helvoirt als een van de onderzoekers. Foto: Ton van der Scheer

Het huidig voedselsysteem is op termijn onhoudbaar. Schaduwkanten als verslechterende bodem- en waterkwaliteit, bestaansonzekerheid voor boeren en tuinders en gezondheidsrisico’s voor mens en dier lijken nu in het systeem ingebakken. De regering liet een onderzoeksteam het systeem analyseren en symptomen koppelen aan verbeterrichtingen.

Voor het meerjarig onderzoeksprogramma ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’ was de HAS green academy de penvoerder. Een programma uitgevoerd door een transdisciplinair consortium met aan het stuur Frederike Praasterink als coördinator en Bram van Helvoirt als een van de onderzoekers. Aan tafel in de Bossche hogeschool willen ze graag eerst benadrukken dat er heel veel is om trots op te zijn in het Nederlandse voedselsysteem. En dat de telers zelf, niet alleen maar onder druk van overheid of markt, aan verbeteringen werken.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers