Doorgaan naar artikel

Samenwerking Dacom en Proagrica voor preciezere adviezen

Foto: Ruud Ploeg

Foto: Ruud Ploeg

Databedrijven Proagrica en Dacom Farm Intelligence gaan samenwerken in de advisering aan de agrarische sector. Dat maakten de bedrijven maandag 12 december bekend.

Dacom verzamelt data en zet deze om in adviezen aan telers. Proagrica is onder meer uitgever van Groenten&Fruit en Boerderij in Nederland en Farmers Weekly in Groot-Brittannië.

De samenwerking geldt in eerste instantie voor Nederland en België en start met terugwerkende kracht vanaf 1 december dit jaar.

Optimaliseren van teelten

Dacom verzamelt gegevens en gebruikt deze voor online-adviesdiensten. De adviezen zijn gericht op het optimaliseren van teelten, waarbij met minimale inzet van water, bestrijdingsmiddelen en meststoffen een zo hoog mogelijk hectareopbrengst wordt gerealiseerd. De adviezen zijn gebaseerd op een combinatie van onder andere weergegevens en teeltgegevens en bepalen het optimale tijdstip van een bespuiting of bemesting.

Dacom blij met samenwerking Proagrica

Directeur Janneke Hadders van Dacom is blij met de samenwerking. “Datagedreven inzichten zijn de toekomst voor de landbouw en de ontwikkelingen hierin volgen elkaar snel op. Door de samenwerking tussen Proagrica en Dacom zal het gebruik van datagedreven adviesdiensten binnen het agrarisch bedrijf worden versneld. Zo kunnen wij de teler nog betere oplossingen bieden voor verbetering van het dagelijkse werkproces.”

‘We willen het werkproces van de boer ondersteunen’

De samenwerking met Dacom past in de strategie van Proagrica, zegt Casper Niesink, directeur van Proagrica. “We willen het werkproces van de boer ondersteunen en slimme technologische oplossingen passen daar bij.”

Delen

Image
Leo Tholhuijsen

Freelance redacteur akkerbouw

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin