Doorgaan naar artikel

Samen aan tafel voor duurzaamheid

In deze tijden van onzekerheid over ons voedsel zoals in Duitsland (dioxine, Spaanse paprika) weet iedereen dat vertrouwen in ons product en onze sector zeer belangrijk is.

Maatschappelijk belangrijk, maar ook commercieel belangrijk. We moeten in vertrouwen blijven investeren. Toen we op de Grüne Woche vorige week een delegatie Duitse parlementariërs ontvingen, was ons verhaal over de Gecontroleerde Klasse in Nederland dan ook midden in de roos. We hebben uiteengezet hoe de kwaliteit wordt geborgd in Nederland, wat onze kwaliteitsprincipes zijn en hoe we dit ook communiceren. Iedereen kreeg de gloednieuwe NL-folder ‘Qualität aus Prinzip’. Ook op TV (ZDF) heeft Harry Wijnvoort de Nederlandse sector als voorbeeld gesteld, het was een zeer druk bekeken programma. Kijk op internet www.obstundgemuese.nl voor de teksten en berichten. Trouwens, ook dit jaar was er weer veel aanloop van pers op de Grüne Woche. Jammer dat de tomatenplanten gehavend uit de doos kwamen… Maar zeer goed dat de telersverenigingen allemaal een paar dagen voor hun rekening nemen en ook zélf met de consument in contact leggen.

Verder deze week op een duurzaamheidscongres zeer inspirerende verhalen gehoord over hoe Unilever met Ben & Jerry’s daarmee omgaat. Het is ongelofelijk wat bedrijven als Unilever, AH, Procter & Gamble allemaal al doen. Als ik dit vergelijk met onze tuinbouw, dan hebben we al heel veel voor elkaar maar we communiceren het zo beroerd. We hebben tal van projecten en tal van platforms. Allemaal gericht op het verder verhogen van het duurzame karakter van de sector, en op maatschappelijk draagvlak. Maar we vergeten het ook aan onze consumenten te vertellen, zoals Ben & Jerry’s. Op een eerlijke en volledig transparantie manier. Vanuit onze verpakkingen, vanuit het schap.

Hoeveel steken we in duurzaamheid als sector (heel veel), en hoeveel vertellen we daarover (weinig).

Uitnodiging: samen aan tafel om een duurzaamheids-communicatieverhaal te maken. Over alle projecten heen, samenhangend en met een duidelijke rode draad.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin