Doorgaan naar artikel

Sakata’s vroege bloemkoolras Alston F1 laat goede resultaten zien

Afbeelding
Sakata Vegetables

passion in seed

Het Japanse bedrijf Sakata Seeds introduceert een nieuw vroeg bloemkoolras, Alston F1.

Inmiddels heeft een aantal telers ervaring opgedaan met dit nieuwe bloemkoolras. Het ras is zeer zelfdekkend, zeer uniform met een gezond en opstaand gewas ook is de kool helder wit.

Voor 6 centimeter perspotten en stertrays

Alston kan worden gebruikt voor de 6 centimeter (-5 centimeter) perspotten en de 96 cells (stertray). Ten opzichte van de meest referentierassen, is de Alston meer zelfdekkend en erg (opvallend) uniform. Telers die dit jaar een proef met de Alston hadden, konden deze tot 90-95% in een keer oogsten. Alston was in de meeste gevallen 2-3 dagen later dan de vroege standaardrassen. Daarom valt deze in een mooi gaatje om toch te snijden. De groeidagen liggen rond de 75-80.

  • Sakata’s vroege bloemkoolras Alston F1 laat goede resultaten zien

  • Sakata’s vroege bloemkoolras Alston F1 laat goede resultaten zien

  • Sakata’s vroege bloemkoolras Alston F1 laat goede resultaten zien

Alston is niet het enige bloemkoolras van Sakata:

Alston: Voorjaarras, 75-80 groeidagen. Opgericht en zeer zelfdekkend gewas, zeer mooie witte kool uniforme oogst.

Whiton: Voorjaar/zomerras, 78-83 groeidagen. Tolerantie tegen hitte, mooie witte kool, zeer opgericht en zelfdekkend. Planten vanaf week 14.

CFX1407 voor proeven: Nazomerras, circa 88 groeidagen, sterk en gezond blad, zelfdekkend en maakt een mooie witte kool met mooie roosjes. Zeer mooie kistpresentatie.

Denton: Nazomerras, circa 90 groeidagen, zeer opgericht en zelfdekkend, maakt een mooie kool met mooie roosjes. Geschikt voor vers en industrie.

Merton: Nazomerras/herfstras, 90-95 dagen. Zeer sterk en mooie zelfdekkende draaiende bladeren. Geschikt voor alle grondsoorten maar vooral lichte gronden ook geschikt voor verwerking in de industrie.

Neem voor meer informatie contact op met:
Niels Kos
Sales manager Benelux
T: 06-11163074
E: Niels.kos@sakata.eu

Graag zien we u ook 29 november bij de Broccoli-Bloemkooldag!

levert als partner gesponsorde artikelen aan. De inhoud van deze artikelen valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Meer over Sakata Vegetables

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin