Doorgaan naar artikel

RVO verlengt subsidieregeling Geïntegreerde gewasbescherming

RVO verlengt de aanvraagperiode voor de subsidieregeling ‘Geïntegreerde gewasbescherming’. Via de regeling kunnen subsidies aangevraagd worden voor allerlei machines zoals een rotorkopeg, schijveneg of ecoploeg.

De regeling is 1 september geopend en het lijkt dat het budget massaal wordt overtekend. De RVO-website kampte vrijdag echter al de hele dag met storingen, waardoor boeren en adviseurs er maar mondjesmaat doorheen kwamen. Op X, voorheen Twitter, regende het gefrustreerde reacties.

Wie eerst komt, eerst maalt

Bij de regeling is min of meer sprake van een ‘wie het eerst komt, eerst maalt’-systeem. De regeling staat in principe open vanaf 1 september 2023 09:00 uur tot en met 29 september 2023 17:00 uur. Maar zodra het aantal aanvragen boven het beschikbare budget komt, wordt geloot tussen de aanvragen die op de laatste dag binnenkwamen.

Dat dreigt al op de eerste dag – 1 september – te gebeuren. RVO laat weten dat in ieder geval aanvragen ingediend tot komende maandag (4 september) 23.59 uur meeloten om iedereen – die door de storingen op de website vandaag geen aanvraag konden indienen – een eerlijke kans te geven. In totaal is € 5 miljoen beschikbaar voor de regeling.

Regeling GLB-kennisvouchers ook open

Ook een andere subsidieregeling voor de landbouw ging vandaag open: die voor de GLB-kennisvouchers. Ook daar worden aanvragen beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Volgens RVO dreigt daar geen directe overschrijding en is het daar dus niet nodig om de voorwaarden aan te passen. “Dezelfde oproep geldt daar wel: blijf het proberen”, laat de woordvoerder van RVO weten.

Share this

Afbeelding
Kirsten Graumans

redacteur Boerderij en Food&Agribusiness

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin