Doorgaan naar artikel

Ruim kwart tuinders kent opvolging

Bij 26 procent van de tuinbouwbedrijven is een opvolger bekend. Dat blijkt uit onderzoek van AgriDirect. Daarmee scoort de tuinbouw relatief laag.

Voor de land- en tuinbouw gezamenlijk is dat percentage 32 procent. Een verdere uitsplitsing tussen teelten is er niet. Eerder dit jaar maakte AgriDirect wel bekend dat van de grote kasteelten bij paprikabedrijven de meeste ondernemers planden te stoppen.

Het is overigens niet duidelijk wat deze cijfers precies betekenen. Het kan zijn dat de tuinders gemiddeld jonger zijn en daarom geen opvolger hebben. Het bureau doet daar in het persbericht geen uitspraken over. Wel signaleert het bureau dat bedrijven steeds vaker geen opvolger hebben. In 2007 antwoordde 36 procent van de land- en tuinbouwbedrijven dat het geen opvolger had, tegen 32 procent nu dus.Het afgelopen jaar stopten vijf land- of tuinbouwbedrijven per dag, maakte het CBS onlangs bekend. Het gebrek aan opvolging kan voor een boer of tuinder de reden zijn het bedrijf niet voort te zetten. Uit de recentste cijfers van AgriDirect blijkt dat momenteel circa 95 procent van de land- en tuinbouwers met plannen om te stoppen of af te bouwen, inderdaad (nog) geen opvolger paraat heeft.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin