Doorgaan naar artikel

Roundup-zaak krijgt mogelijk vervolg

Middelenfabrikant Bayer krijgt waarschijnlijk een herkansing in de zaak over een man die kanker had gekregen van Roundup.

Een lagere rechter wees Roundup als oorzaak voor de ziekte aan en gelastte een schadevergoeding van 289 miljoen dollar. Een rechter in San Francisco overweegt de zaak opnieuw te laten behandelen omdat de tot dusver aangedragen bewijzen niet zouden volstaan.

Monsantozaak nu Bayer

Het bewuste middel komt van Monsanto, dat is overgenomen door Bayer. Een voormalige conciërge in de Verenigde Staten stelde dat hij terminaal ziek was geworden door het gebruik van de onkruidverdelger. Een Amerikaanse jury oordeelde vervolgens dat Monsanto flink in de buidel moest tasten. Maar Monsanto zelf, en ook Bayer, bleven volhouden dat Roundup veilig is.

Belangrijk voor andere claims

Beleggers reageerden enthousiast op het nieuws. Bayer, dat ook een Amerikaanse notering heeft, ging woensdag flink omhoog op de beurs in New York. De kwestie is belangrijk voor Bayer omdat deze gevolgen kan hebben voor vele andere claims over vermeende ziekmakende middelen van het bedrijf.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin