Doorgaan naar artikel

Rijk Zwaan start in veredeling zachtfruit

Het van oudsher in groentegewassen gespecialiseerde verdelingsbedrijf Rijk Zwaan gaat van start met veredelingsprogramma’s in aardbei, braam en framboos. De opstart gaat gepaard met de bouw van een nieuwe kas op de lokatie Dinteloord.

De kennis die Rijk Zwaan bezit over onderzoek, veredeling en zaadproductie hoopt het bedrijf in te kunnen zetten bij de ontwikkeling van nieuwe rassen in de teelten van aardbei, braam en framboos. Breeding Manager Pieter Egelmeers: “Zachtfruit wordt traditioneel op vegetatieve wijze vermeerderd, dus niet uit zaad. In het nieuwe veredelingsprogramma richten wij ons op beide methoden.”

Nieuwe rassen Rijk Zwaan

Veredeling van een nieuw ras duurt gemiddeld 6 tot 16 jaar. Omdat het veredelingsprogramma zachtfruit net van start gaat, is het op dit moment nog te vroeg om aan te geven wanneer Rijk Zwaan de eerste zachtfruitrassen op de markt denkt te brengen.

Bouw nieuwe kas

In de nieuwbouw in Dinteloord komen faciliteiten voor het nieuwe veredelingsprogramma zachtfruit. Het bouwproject omvat een kas en bedrijfsgebouw. De nieuwbouw is een uitbreiding van Rijk Zwaans huidige locatie in Dinteloord. Op dinsdag 18 april startte de bouw officieel en die wordt naar verwachting in 2024 afgerond.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin