Reparatieboring aardwarmte Tinte mag starten

07-07 | |
In Tinte mag Duurzaam Voorne haar reparatieboring uitvoeren. Foto: Aardyn.
In Tinte mag Duurzaam Voorne haar reparatieboring uitvoeren. Foto: Aardyn.

Duurzaam Voorne Holding B.V. mag in Tinte een nieuwe aardwarmteboring doen om het probleem van de put die is geblokkeerd op te lossen.

Voor de boring zijn vergunningen verleend. In het Zuid-Hollandse Tinte is al geboord in 2021, maar deze bron werkt nu niet. De verstopping wordt veroorzaakt door het vastzitten van een filterbuis onderin de eerder geboorde productieput. Daardoor is het project al meer dan een half jaar vertraagd.

Met een aftakking in het onderste deel van de al geboorde productieput wil Duurzaam Voorne de productieput wel geschikt maken voor winning. In augustus gaat worden geboord, waarna in september 2022 de warmteproductie kan beginnen, is de verwachting.

Uitvoerder Aaryn

Duurzaam Voorne is een collectief van tuinders uit de gemeente Voorne en Hydreco Geomec. Nu staat dat laatste bedrijf onder de naam Aardyn ingeschreven als uitvoerder voor de boring namens de tuinders. Voor de boring moet wel opnieuw een boortoren opgericht worden. Voor testwater is die voorziening al aangebracht op het terrein. De totale projectkosten, zo blijkt uit de aanvraag, beslaat € 3,5 miljoen.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer