Reorganisatie Limgroup kost 30 banen

06-11-2020 | Laatste update op 13-09 | |
Foto: Limgroup
Foto: Limgroup

Vanwege ‘stabilisatie in de aspergemarkt’ gaat Limgroup ingrijpend reorganiseren.

De laatste jaren is de markt voor de verkoop van aspergezaad gestabiliseerd. In eerdere jaren groeide de markt met 25% per jaar en Limgroup bereidde zich toen voor op verdere expansie. Nu de markt al enkele jaren stabiel blijft, heeft het bedrijf besloten de organisatie aan te passen aan de nieuwe situatie, geeft Limgroup in een persbericht aan.

30% minder arbeidsplaatsen

Concreet betekent dat een reorganisatie die leidt tot 30% minder arbeidsplaatsen. Daarbij gaat het om 30, veelal vaste medewerkers, waarvoor collectief ontslag is aangevraagd. Het bedrijf en de Ondernemingsraad betreuren de reorganisatie, maar stellen ook dat dit onvermijdelijk is als Limgroup sterk de toekomst in wil gaan. CEO Vincent Deenen: “We doen ons best om het afscheid van deze medewerkers zo goed mogelijk voor hen te laten verlopen.” Over de reorganisatie is een principe akkoord tussen de Ondernemingsraad, de vakbonden en de directie.

Koerswijziging

Limgroup is marktleider in de veredeling van aspergerassen en introduceerde inmiddels ook enkele aardbeirassen. Marketing en Salesdirector John Schoeber stelt vast dat de markt voor aspergerassen de laatste jaren veranderd is: “In een belangrijk land als Duitsland blijft het areaal gelijk of neemt zelfs af. En er zijn meer spelers in de markt van aspergerassen gekomen. Dat alles heeft Limgroup doen besluiten om een koerswijziging in te zetten. Daarbij gaan we duidelijke keuzes maken, maar op dit moment wil ik daar nog niet op vooruit lopen.”

Noodzakelijke stap

Limgroup voorziet dat de groei in de markt voor aspergezaad niet meer terug zal gaan naar percentages van boven de 25% per jaar. Als gevolg hiervan is de organisatie momenteel te zwaar uitgerust voor de taken die in de toekomst verricht moeten worden. Daarbovenop komt nog het corona effect dat met name in de export landen opspeelt. “Deze reorganisatie is een noodzakelijke stap om Limgroup toekomstbestendig te maken. De solide asperge basis die dit bedrijf heeft, wordt in toenemende mate versterkt met innovatieve aardbei rassen, die zijn toegevoegd aan de portfolio. In afgeslankte vorm gaat Limgroup sterker voor de dag komen dan vandaag het geval is”, aldus Deenen.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur
Meer over


Beheer